24 Ocak 2015 Cumartesi

ARNET MAKYAJ FIRÇALARI

Merhaba;
  Son birkaç gündür hiçbir şey yazamadım çünkü hastaydım, hala da hastayım ve bir sürü ilaç ve vitamin takviyesiyle az da olsa güç buldum ve geçtim klavyenin karşısına. Ne zamandır yazacağım bu yazıyı; çektiğim fotoğrafların kalitesi bir türlü içime sinmiyordu ama artık yazayım dedim. Bu aralar makyaj fırçalarına taktım ve arayışlarım sırasında "Tarko" firmasına ait Arnet fırçalar dikkatimi çekti. Aslında far karıştırma fırçalarından almak vardı aklımda ama onu hala bulamadığımdan, bu yazıda pek konusu geçmeyecek. Birçok kozmetik markette bu firmaya ait olan "Lionesse" fırça ve kirpikler yer alırken; yine aynı ana firmaya ait "Artnet" fırçaları bulmak çok da kolay olmayabiliyor. Nerelerde bulabileceğinizi, yazımın sonuna sakladım.

Artnet Fırçalar


  Piyasada birçok makyaj fırçası mevcut ve fiyatları da inanılmaz değişken. Şahsen ben, bir fırçaya, makyaj seti parası vermeyi pek doğru bulmuyorum çünkü onca para dökülen fırçalar da sonuçta aynı şekilde üretiliyor ve hepsinin sonu belli. Hatta Mac 187 furyası çıktığı zamanlarda, çevremde çok duydum; kıl dökmüş, sapından ayrılmış vb. Yani onca para verip bir fırça alıyorsunuz ve benim adı bilinmeyen bir parfümeriden aldığım ve harika işler çıkaran fırçam, defalarca yıkamama rağmen tek kıl dökmezken; o pahalı fırçaların ömrü tükenmiş olabiliyor. 
  Ben her konuda olduğu gibi fırça konusunda da yeni keşifler yapmayı çok seviyorum. Hatta ilginç keşiflerim de oldu ama bu deneyimi başka bir yazıda yazmayı uygun buldum. Bugün sadece Artnet fırçalarından bahsetmek istiyorum.
  İlk olarak fondöten, krem allık ve pudra uygulanabilen çok işlevli fırçadan bahsedeyim;


Artnet fondöten fırçası


  Bu fırça, gördüğünüz gibi "Flat" denilen cinsten; yani düz fakat hafif eğimli bir fırça. Kılları inanılmaz yumuşak ve sık yapıda. Fondöten, BB krem gibi yarı likit yapıdaki ürünleri çok iyi dağıtıyor. İlk başta hafif fırça izleri kalsa da, güzelce yaydığınızda ve cilt ürünü emip sabitlenmeye başladığında bu izlerden eser kalmıyor. Bu fırçayla pudra uygulamadım çünkü yoğun pudra uygulamasını pek sevmiyorum ama gerek bronzer gerek aydınlatıcı uygulaması da yapılabilir.
Sırada maske fırçası var;

Artnet Maske Fırçası

  Ben normalde maskelerimi fırça ile uygulamıyorum, dolayısıyla elimde böyle bir fırça yoktu. Alıp denemek istedim. Maskeyi yüze eşit miktarda dağıtması konusunda oldukça başarılı. Zaten bu yönde bir iddiası var. Kılları uzun fakat dış kısımları daha kısa. Ayrıca çok yumuşak yapıda değil ki bu maske uygulaması için olması gereken bir özellik. Klasik fondöten fırçalarını andırsa da onlardan biraz daha büyük.

Artnet fırçalarının arka ambalajında geçen isimle "Gölge" fırçasında sıra; ya da başka bir deyimle; yelpaze fırçada sıra;

Artnet Yelpaze Fırça

  Fırça kullananların deyimi ile bu aslında bir "Fan" fırça; yani yelpaze fırça. Yumuşacık ve aydınlatıcı sürerken kullandığım bu fırça; gerek eni gerek boyuyla gerçekten işini iyi yapıyor. Daha önceden aldığım "Eklips Fan Brush" sonrası, bu fırça gerçekten ilaç gibi geldi ve "Demek ki bu iş bu fırçayla oluyormuş" dedirtti bana. Eklips yelpaze fırçası alan varsa bilir; hiçbir işe yaramayan, incecik saçma sapan bir fırça kendisi ama bu öyle değil. Eni ve kıllarının genişliği ile gerçekten sevdiğim fırçalarım arasına çoktan girdi bile.
Ve son olarak Latex Uçlu Far Fırçası;

Artnet Latex Uçlu Fırça

  Farı olduğu gibi göz kapağına koyan bir fırçada sıra. Latex uçlu, yani kauçuk ham maddesi ile yapılan bir fırça. Oldukça geniş olmasıyla dikkatimi çekti. Neredeyse tek hamlede tüm göz kapağınıza farı olduğu gibi yapıştırıyor. Özellikle glitter uygulamalarında tercih ediyorum bu fırçayı.

  Bendeki Artnet fırçalar bu kadar :) Fiyatlarını tam hatırlayamadığımdan sizi yanıltmamak adına tek tek yazmak istemedim ama en çok merak edilen fondöten fırçası ile ilgili aklımda kalan; 20 lira civarında olması. Bu fırçaları Sevil Kozmetik, Tekin Acar gibi mağazalardan bulabileceğiniz gibi, ben T-shop'ta da gördüm. Ayrıca bazı arkadaşlar da küçük parfümerilerde denk gelmişler. Yani eğer parfümeriden alacaksanız; tamamen şansınıza kalmış, ben küçük parfümerilerde bulamadım şahsen. Cosmetica kozmetik marketlerde de bu fırçaların satıldığını duydum.Daha birçok çeşidi de mevcut, bulunduğunuz şehirde bu mağazalar varsa, bulabilirsiniz.

Sevgiler...

12 yorum:

  1. Öncelikle geçmiş olsun. Bende var Arnet'in fırçaları ve memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Evet ben de çok memnun kaldım :) Bir karıştırma fırçasını bulamadım ona yanarım :/ :D <3

      Sil
  2. Artnet'in sadece bir tane fırçası var elimde. O da far fırçası Mac'e muadil gösterilen. Bunları gözden kaçırmışım. Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) O fırçayı da ben bulamadım bir türlü :( Sen nerede buldun ? :D

      Sil
  3. Geçmiş olsun, bir an önce iyileşirsin umarım.. Maske fırçasını merak ettim, yolum Sevil 'e ya da Tekin Acar 'a düşerse bakabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hala iyileşemedim ama umuyorum :( Birçok çeşidi var gerçekten başarılı fırçalar :)

      Sil
  4. Bende de bir tane far fırçası var ve genel olarak memnunum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de elimdekilerden memnunum, deforme olmadılar hala maaşallah! :D

      Sil
  5. Çok açıklayıcı bir yazı olmuş eline sağlık...
    Takipteyim :) Bana da beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğun için :) Ben de seni takipteyim ;) <3

      Sil
  6. Bunların hepsini denemek istiyorum.
    Güzel post ve aydınlatıcı olmuş
    Bana da beklerim
    http://dafinyapragi.blogspot.com/
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenmene sevindim :) Ben de takipteyim :) <3

      Sil

Yorum Yazmak İster Misin? :))