28 Aralık 2015 Pazartesi

BARIELLE Asetonsuz Oje Çıkarıcı (Love Your Nails)

Merhaba,
Bir süre önce Lilakutu, bana denemem için güzel bir paket yollamıştı, Lilakutu'ya teşekkür ediyorum. Denedim ve yazıya dökme zamanı geldi. Bahsedeceğim ürün;
"BARIELLE Asetonsuz Oje Çıkarıcı"

Ama konuya geçmeden önce marka hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum;
Barielle; el, ayak ve tırnak bakımında iddialı bir Amerikan markası. Bakım setleri dışında, geniş bir renk yelpazesine sahip, zararlı kimyasallar içermeyen (Dibutyl Phytalate, Formaldehit ve Tolüen barındırmaz.) ve tırnağın hiç bir katmanına zarar vermeyen ojelerini hamileler de rahatlıkla kullanabiliyor. Markanın Türkiye sayfasına da internetten ulaşmak mümkün.


BARIELLE Asetonsuz Oje Çıkarıcı


"BARIELLE Asetonsuz Oje Çıkarıcı"
Başka bir deyişle "Love Your Nails" :). 

Aseton barındırmayan bu ürünün iddiası ve diğer asetonlu oje temizleyicilerinden farkı; tırnak eti ve yatağını kurutmaması; aksine beslemesi ve nemlendirmesi. İçeriğinde E vitamini var,yani tırnak ve tırnak etlerinin kurumasını engelliyor. Bir kutuda 25 adet ped bulunuyor ve en önemlisi HAYVANLAR ÜZERİNDE TEST EDİLMİYOR.
Not: Çok güzel kokuyor. :)

Love Your Nails

KULLANIMI

Kutudan çıkan pedi, tırnağınızın üzerine koyup 5 sn bekletiyorsunuz ve ardından pedi aşağıya doğru çekiyorsunuz (Ben normal oje çıkarıcıları da aynı şekilde çıkarıyorum). Temizlenene kadar bu işlemi sürdürüyorsunuz. 
Bir de bir öneri eklenmiş; "Tek ped çok etkili olup açık renk ojelerde 10 parmağı temizler. Koyu renk ojelerde ise 10 parmağınızı temizlemek için iki ped kullanınız."

AÇIK RENK OJEDE UYGULAMA (Baz,oje ve top coat)

Love Your Nails

1.Kutudaki pedler çok ince, Gratis'lerde satılan Uni Care Eye Disc'lere benziyor görünüm ve tip olarak. İçinden bir tane alıyorum.

2.Açık renk ojemin olduğu parmağıma pedi koyup 5 sn boyunca bekliyorum. (Tırnakla pedin tam temas etmesi için pedin üzerine bastırarak bekledim ve foto çekerken mecbur, bastırmayı sonlandırdım.)

3.5 sn sonunda pedi aşağı doğru (Tırnak ucuna doğru), yine hafif bastırarak çektim fakat sanırım ojemin altında baz olduğundan ve üzerinde de top coat olduğundan tam anlamıyla tek seferde çıkarmadı.

4.Sonuç; tırnaklarımı asetonla çıkardığımda; tırnak etlerim kuru kuru ve rahatsız edici şekilde görünürdü fakat BARIELLE Asetonsuz Oje Çıkarıcı ile çıkarınca; tırnak ve tırnak etlerim ciddi anlamda çok sağlıklı görünüyordu. Kuruma, tahriş, vb yoktu. Sadece biraz fazla yağlı his vardı ve bu yağı tırnak etlerime masaj yaparak yedirdim. 

KOYU RENK OJEDE UYGULAMA (İki kat oje)


BARIELLE Asetonsuz Oje Çıkarıcı

1. Bu kez baz ve top coat olmadan iki kat uygulamış olduğum koyu renk ojede aynı şekilde pedi ojenin üzerine koyarak 5 sn beklettim.
2. 5 sn sonunda pedi yine yukarı doğru çekiyorum. Özellikle bastırdığım yerdeki oje çıkmış oluyor.
Hatta pedi de parmağımın arkasında görebilirsiniz. (Hem de kelebek olmuş şekilde, istesem olmaz:) 3. Aynı ped ile kalanı da rahatlıkla çıkardım.
4. Bu görselin açıklamasını "Artıları ve Eksileriyle Yorumlarım" başlığı altında görebilirsiniz.*

Genel anlamda başarılı buldum fakat baz ve top coat uygulamamışsanız başarılı. Eğer uygulamışsanız; tek veya iki seferde ojeyi çıkarmanız zor diyebilirim, biraz ovalamak gerekebiliyor.
Son olarak içeriğine göz atalım;

Barielle Lilakutu'da

Hayvanlar üzerinde test edilmediğine dair not düşülse de içinde parabenin birçok çeşidi var. Ben paraben olayını çok fazla takıntı haline getirmiyorum ama yine de bilginiz olsun istedim.

ARTILARI VE EKSİLERİYLE YORUMLARIM

+ Hayvanlar üzerinde deney yapmıyorlar! :)
+ Asetonsuz olması ve uygulama sonrasında tırnaklarımı bakımlı ve nemli göstermesi, gerçekten hoşuma gitti. Nemi hissettim.
+ Kokusu çok hoş. Limon kokulu olduğu yazılı ama ben limondan çok ilk okuldaki arı maya silgileriin kokularına benzettim :) 
+ Uygulama kolaylığı sağlıyor. Asetonla, pamukla vb uğraşmıyorsunuz, pratik.
+ Seyahatlerde yanınızda taşımak çok kolay ve rahat. 

- * (4.Madde) Tek pedle 10 tırnağı temizlemek; eğer baz vb de uygulamışsanız çok zor. Çünkü ped kirlenince o oje yağ ile birleşip, temiz tırnağınızın son kalıntılarını temizlerlerken tırnağınıza bulaşma yapıyor ve kirletiyor. Açık veya koyu ojede durum aynı. Bu durum, ürünün performansı düştüğünden değil, pedin küçük olmasından kaynaklı olabilir. Koyu renk ojede baz vb uygulamamış olmama rağmen; bir tırnağımı temizledikten sonra diğer tırnağımın çevresindeki kırmızılık; tahriş vb değil, yağ ile birleşen ojenin ta kendisi :( (Görsellere tıklayarak yakından görebilirsiniz).
- Uygulama sonrası ciddi anlamda yağlı bir his bırakıyor. Yağlı ürünleri sevmiyorsanız biraz zorlanabilirsiniz.
- İçeriğinde bol bol paraben türevleri var.
- Çevrilerek açılan ambalaj kapağı biraz zor açılıyor. Aslında hava alıp kurumaması açısından bu bir avantaj ama elim acıdı :/ Ya da bana öyle bir ürün denk geldi, bilemedim.

BARIELLE Asetonsuz Oje Çıkarıcı Lilakutu'da 47,50 lira. 
Bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Lilakutu'ya tekrar teşekkür ediyorum.
Sevgilerle...
Duygu Göker


3 yorum:

  1. fena görünmüyor yine de asentonsuz çıkarıcılar baya bir uğraştırıyor beni o yüzden çok tercih etmiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama aseton da tırnak yüzeyine çok zarar veriyor. Hepsi bir arada bir ürün olup mucize yaratsa keşke :D

      Sil

Yorum Yazmak İster Misin? :))