5 Kasım 2014 Çarşamba

NIVEA LIP BUTTER (VANILLA - MACADAMIA) Yorumlarım

Merhaba;
Watsons, yurt dışında çok sevilen "Nivea Lip Butter" dudak bakım ürünlerini, geçtiğimiz günlerde satışa sundu. "Original, Vanilla - Macadamia, Rasberry Rose" olmak üzere iç çeşidi Türkiye'ye geldi. Ben aslında karamel delisi olarak karamellisini de bekliyordum fakat sanırım o çeşidini Türkiye'ye getirmediler, neden bilmiyorum. Denemek için almaya gittiğimde sadece original çeşidinden kaldığını farkettim. Bir an umutsuzluğa kalpıldım ki bir anda Watsons kasanın kenarında bulunan bu küçük Nivea lip butter standının arkasına bir tane düşmüş olduğunu gördüm. Aklımda "Vanilla - Macadamia" çeşidini almak vardı ve arkaya düşen lip butter ters düşmüştü ve zor görünüyordu. Almak için neredeyse standı deviriyordum ama sonuna elime alıp baktığımda tam istediğim lip butter elimde duruyordu.. Benim kısmettimmiş :) 
Bu gereksiz bilginin ardından görsellere ve yorumlarıma geçelim.. :)

NIVEA LIP BUTTER


Önce genel bilgilerden başlamak istiyorum. Nivea bir Alman markası ama bu lip butter.ları Belçika'da üretilmiş. Nivea'nın Facebook sayfasında bizim gibi hayvan deneyleri konusunda hassas olan biri bunu sormuş ve Nivea da güzel ve umut vaadeden bir açıklama yapmış. Detaylarını okumak için tık tık , işin özeti 20 yıldır hayvan deneyi yapmayan ve bu deneyleri tamamen ortadan kaldırmak için çalışan bir marka.
Benim kokusuna bayıldığım lip butter "Vanilla - Macadamia" içerikli. Vanilyayı ve kokusunu zaten biliyoruz ama şu "Macadamia" nedir merak ettim ve biraz araştırdım.

NIVEA LIP BUTTER (VANILLA - MACADAMIA)MACADAMIA NEDİR?
Macadamia, Avustralya'da yetişen ve fındıkgillerden olan bir meyveymiş. Aynı zamanda "Macadamia Cevizi" veya "Cadı Fındığı" da denilebiliyormuş. Bu fındık türü; bizim bildiğimiz fındığın yaklaşık iki katı büyüklüğünde fakat daha yağlı ve yumuşakmış. Nemlendirici özelliği nedeniyle kozmetikte bolca kullanılıyormuş.

Biz "Macadamia"nın sadece lip butter.da yarattığı etkilerle ilgilendiğimizden, daha da detaya girip sizi sıkmak istemem. Sözün özü; bu fındıkçık, nem vermesinden dolayı kozmetikte çok tercih edilen bir arkadaş ve vanilyayla da birleşince, özellikle kokusu tam yemelik olmuş. :)

NIVEA LIP BUTTER

Yapısına gelirsek; vazelin gibi bir ürün. Normalde katı ama parmaklarınızı değdirdiğiniz an yumuşuyor. Tek seferde bu işlem, dudaklarınız için yeterli olmuyor; en azından bende olmadı. Dudaklarıma tamamen yaymak için birkaç kez parmağımı ürüne daldırmak durumunda kaldım. Aslında bu tarz ürünler hijyen açısından çok sağlıklı değil çünkü elinizde mikrop veya bakteri varsa,  
- ki aslında vücutta en kirli yer ne kadar sık yıkasak da genelde ellerimiz oluyor - 
bu tarz ürünlerle direkt olarak dudağa ve oradan da ağzımıza girebiliyor. O nedenle kullanmadan önce her zaman ellerimi antibakteriyel bir sabunla yıkamaya özen gösteriyorum. Abartıyor muyum bilmem ama maazallah kirli ellerle dudağımda kocaman bir uçuk çıkmasını da istemem :). Nemlendirmesi güzel; bana yeterli geldi. Dudaklarınız aşırı derecede, hatta yara olacak derecede kurumadıysa yeterli gelecektir. Zaten o duruma geldiyse, medikal ürünlerle tedavi edilmesi gerekir öncelikle.

NIVEA LIP BUTTER

İçeriği ve diğer görselleri daha yakından görmek için üzerine tıklamanız yeterli, söylemeden geçmeyeyim dedim :). 12 ay kullanım süresi var ve 16.7g.lık bir ürün. Şu anda Watsons'lardan 9.90 gibi bir fiyata alabilirsiniz.

Kullananınız var mı? Diğerleri nasıl yorumlarınızı merak ediyorum.. 

(: Sevgiler :)

7 yorum:

  1. Ben bu tarz ürünler yerine stik olanları daha çok seviyorum sanırım hijyen açısından aynı fikirdeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Denemek için şans verdim, sevdim de ama hijyen konusunda dikkat etmek lazım..

      Sil
  2. bunun kokusuna bayıldım ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen:) gerçekten insanın yiyesi geliyor :)
      Teşekkürler yorum için <3

      Sil
  3. kokusu harika bir ara kullanmıştım :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel :) Takipteyim; ben de takibe beklerim ;)
      Sevgiler <3

      Sil
  4. Tatlılar tatlısı bir kokusu var ve nemlendirme açısından başarılı buldum lip hastaliği olan brn begendim tavsiyemdir.. vanilya olanını kullanıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Yazmak İster Misin? :))