1 Kasım 2014 Cumartesi

HİMALAYA HERBALS ÜRÜNLERİ, İÇERİKLERİ VE DÜŞÜNCELERİM

HIMALAYA HERBALS GRATIS'TE
Merhaba;

Hazır Gratis indirimi devam ederken; merak edilen ve hakkında çok soru aldığım iki üründen bahsetmek istedim sizlere, belki şans vermek istersiniz.:) Bildiğiniz gibi Hindistan menşeili ve bitkisel içeriklerden oluşan "Himalaya Herbals" cilt serisi, Gratis'lerde bir süre önce satışa sunuldu.İtiraf etmeliyim ki bir süre önce kabin amiri (hostes) olan ablamın sayesinde bu markayla yıllar evvel tanışmış ve çok sevmiştim. Aslına bakarsanız bu marka; yalnızca cilt bakım ürünlerinden oluşmuyor. Çeşitli masaj yağları, bitki karışımı ile üretilmiş macunu ile boğaz ağrısını bir kaşık içerek tamamen yok eden bir çok ürünü var ama onlar henüz Türkiye'ye gelmedi. E buna da şükür :). Ben uzun süredir karma cildim için temiz içerikli ve doğal bitkilerle elde edilmiş yüz yıkama jelini ve toniğini kullanıyorum. Bu markanın birkaç farklı çeşidi var fakat benim kullandıklarım yeşil seri.

HIMALAYA HERBALS

İlk izlenim olarak incelemeye başlayayım; daha sonra içeriklerine el atacağım. :) Solda görülen yüz yıkama jeli, çok sıvı yapıda değil, daha çok jöleye yakın bir kıvamı var ama ufacık bir ürün bile yüzünüzü çok başarılı bir şekilde köpürtüp temizliyor. Çok hafif ve hoş bir kokusu var; ferah ve temiz bir koku. Yapısı ile ilgili görselleri aşağıda görebilirsiniz.. 


HİMALAYA HERBALS


Tonik ise sıvı yapıda ve uygulandığında çok hafif yakabiliyor ve sonrasında, cilt alışınca bu yanma karıncalanmaya dönüşüyor. Bu duyguyu her zaman sevmişimdir; işe yaradığını hissettiriyor.. Yalnız tonikle ilgili söylemem gereken bir şey var; çok keskin bir kokuya sahip. İlk sürdüğümde önce camsil gibi koktuğunu farkettim ve uygulama sonrası o koku bir süre daha yüzünüzde sizinle yaşamaya devam ediyor. :) Ama faydasını gördüm ve kokusuna alıştım. Artık o koku; bende ferah bir his yaratıyor. 

HIMALAYA HERBALS

Bu ürünleri her kullandığımda bir senaryo oluşuyor kafamda; sanki Hindistan'da şu yukarıdaki amca, yeşillik içinde bir bahçede bana bitkilerle şifa dolu bir karışım veriyor ve hayatım değişiyor gibi bir senaryo oluyor niyeyse :). Sanırım biraz daha kullanmaya devam edersem hint danslarına veya çivili yataklarda yatmaya başlayacağım haha :D 

Biraz daha uzatırsam bu yazı yıllar sürecek; o yüzden esprilerime ve hayal gücüme ara verip içeriklere geçiyorum. 
Yüz yıkama jeli; "Neem ve Turmelic (Zerdeçal)" içerikli. Paraben, SLS ve phthalates içermiyor. Ürünün vaadi; fazla yağı dengelemek, siyah nokta oluşumunu engellemek, cildi yumuşak, taze ve problemsiz hale getimek.
Peki nedir bu neem ve zerdeçal ve faydaları nelerdir? 

HİMALAYA HERBALSNEEM : Hindistan'da binbir derde çare olan ve Hintlilerin "Köy Eczanesi" olarak adlandırdıkları bir ağaç türü. Hint kadınlarının yaklaşık 2000 yıldır özellikle cilt için kullandıkları bu ağacın yaprakları veya kabuğu kullanılıyor. Tüm faydalarını yazmak yerine konumuzla ilgili olan cilde faydalarını yazıyorum. Bu ağacın yaprakları; cildi derinlemesine arındırır, sivilcelerle ve siyah noktalarla savaşır, kuruyan ve çatlayan cildi onarır, sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm sağlar ve nemlendirir. Hint kadınlarının güzellik reçetesi olarak bilinir.


HİMALAYA HERBALS
TURMELİC (ZERDEÇAL):  Zencefil ailesinden bir kök bitkisidir ve aynı zamanda Hintlilerin bolca kullandığı "Köri"nin ana maddesidir. Batıda baharat, Asya'da ise doğal ilaç olarak kullanılır. Hindistan ve Çin'de 2500 yıldır ayurvedik (sağlık sistemi) tıp maddesi olarak kullanılır. Kanserde bile kullanılan bu bitkinin cilde faydaları; doğal bir antibakteriyel olduğu için iltihap, sivilcede iltihapı kurutur ve siyah noktalar da dahil oluşumunu engeller cilt görünümünü düzgünleştirir, kırışıklıkları engeller, cilt tonunu eşitler.


Gelelim toniğe; tonikte paraben ve synthetic colours bulunmuyor. İçinde "Neem, Limon, Lodh ve Maun özü" mevcut. Ürünün vaadi;ciltteki fazla yağı dengelemek ve gözenekleri sıkılaştırmak. Aynı zamanda cildi tazelenmiş, sıkılaşmış, temiz ve sorunsuz hale getirmek. Neem'i açıkladığımdan tekrar yazmıyorum. Limon ve Lodh gözenekleri sıkılaştırmak, ciltteki koyu lekeleri açmak ve cilde parlaklık katmak ile biliniyor.

HİMALAYA HERBALS


Maun Özü: Batı Hindistan ve Orta Amerika'da yetişen bir ağaç türüdür. Yaprakları cilt için de kullanılır. Maun özü; içerdiği maddeler sayesinde siyah nokta oluşumunu engeller. Hintli kadınların ciltleri için çokça kullandığı bir bitkidir.




Son olarak iki ürünün de arkasında yazılanları paylaşıp yazıma son vermek istiyorum. Bu yazıdaki açıklamalar tamamen kanıtlanmış araştırmalarımın sonucudur, bunu da belirteyim :)

HİMALAYA HERBALS TONIK

Soldaki; yüz yıkama jelinin, sağdaki ise toniğin arka kısmı. Yüz yıkama jeli, 150 ml ve tonik de 200 ml. Sonuç olarak, gözeneklerimde gerçekten küçülme ve siyah noktalarımda azalma gözlemledim. Düzenli kullanmaya devam ediyorum. Ayrıca masum ve tamamen bitkisel içeriği sayesinde de içim rahat ederek kullanmaya devam edeceğim. Gratis mağazalarında bu ürünleri sanırım 14 - 15 lira gibi bir fiyata bulabilirsiniz.Sanırım diyorum çünkü ben alalı birkaç ay oldu ve fişi bulamadım, ayrıca fiyatlarının değişme ihtimaline karşın "sanırım" demem iyi oldu. :)

Sorularınız varsa veya siz de kullanıyorsanız, cildinizde neler gözlemlediniz? Memnun musunuz yorum olarak bırakırsanız sevinirim.

Sevgiler ...

13 yorum:

  1. Toniğini kullanıyorum çok çok beğendim sevgiler; )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne kadar kokusuna alışmam zaman alsa da artık ben de severek kullanıyorum ve etkilerini görmek de ayrı bir mutluluk :) Teşekkür ederim yorum için :)
      Sevgiler <3

      Sil
  2. Neem maskesini biri paylaşmıştı Instagram'da, çok övdüler, ben hiç denemedim ama mutlaka denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neem maskesini ben de kullandım :) Benim yüzümde biraz kızarıklık ve kaşıntı yaptı, bu yüzden yalnızca siyah nokta olduğunda burun çevremde lokal olarak kullanıyorum. O nedenle yüzde ufak bir bölgede denemeden kullanmanı önermem canım :)

      Sil
  3. Gözalti morluklari için aldim himalayayi.deneyen varmi bu ürünü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz altı için denemedim ama aklımda vardı. Cilt ürünlerinden ben memnun kaldım; göz ürünlerinin etkileri hakkında bir bilgim (Tecrübem) yok maalesef. Sizddeki etkilerini merak ediyorum :) Sevgiler.

      Sil
  4. yüz yıkama jelinde hiç bir kimyasal yok? Şaşkınlık içerisindeyim :) Bugün gidip bakıcam.

    YanıtlaSil
  5. yüz yıkama jeli makyaj temizlemek için mi yoksa duru yüzü yıkamak için mi? makyaj temizleyicisi var mı himalaya'nın? bende lip balmı var iki tane bitirdim, harika onarıcı ve kakao kokuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaj temizlemek için değil, normal cilt bakım rutini için daha uygun. Bu markada makyaj temizleyicisi olarak bir ürün, şimdilik yok diye biliyorum. Evet lip balmını ben de çok severek kullandım :) Gerçekten hem kokusu, hem de etkisi oldukça güzeldi. :) <3

      Sil
  6. Selam, paylaşım için teşekkürler. Bir kaşık içince boğaz ağrısını geçiren ürünün ismi nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, zaman ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim :) O bahsettiğimiz ürün ne yazık ki ülkemize getirilmedi. Sadece cilt, saç ve diş bakım ürünleri Gratis'lerde satışta. :) <3

      Sil
  7. Kolay gelsin benim yuzum cok hassas alerjik ve karma bi cilt en olmazlardan yani :) neredeyse tum urunler alerji yapiyor bu urunu kullanmami tavsiye edermisiniz acaba ???

    YanıtlaSil

Yorum Yazmak İster Misin? :))