25 Mayıs 2015 Pazartesi

KAOS Köpek İle İlgili Son Durum! #dontkillkaos

Merhaba;
Dünden beri Kaos köpeği kurtarmak için aralıksız çalışıyoruz. Son durum hakkında haklı olarak sizden sorular geliyor ama inanın öyle yoğunuz ki; tek tek cevaplamak yerine bir yazı altında sizlere bilgi vermek istedim. Şu işi güzellikle sonuçlandıralım, yorumları tek tek cevaplayacağım. Bu nedenle anlayışınıza sığınıyorum ama emin olun yorumlarınız ve destekleriz için minnettarım.

Öncelikle KAOS'un durumu hakkında bilgi vermek istiyorum;

Dün yapılan testte başarısız olmuştu fakat yasal olarak teste sahibi ile birlikte girmesi gerekiyordu ve dün yanında sahibi olmadan teste tabi tutulmuştu. Bu nedenle dünkü test yasal olmadığından geçersiz olarak kabul edildi. Dün gece 03.00'ten bu yana sahibi Linn; Kaos'un bulunduğu yerde bekliyor. Bugün teste sahibi ile girecek. Sahibi ile görüştüğümüz kadarı ile KAOS söz dinleyen bir köpekmiş. Teste göre; sahibi, Kaos ve bir cansız manken olacakmış. Sahibi cansız mankene tokat atacak; karşılığında KAOS mankene saldırır ve ısırırsa durum iç açıcı olmayacak fakat sahibi "Hayır!" komutunu verdiğinde, KAOS komutu uygularsa kurtldu demektir. Bir haftadır testler için sahibinden ayrı tutulduğu Kennel Hayvan Hapishanesi'nde beklemede. Psikolojisinin düzgün olması beklenemez ama biz yine de umutluyuz. Sahibinin sözünü dinleyen, uysal, sevecen bir çocuk olduğunu biliyoruz fakat şu anki psikolojisi için de dua ediyoruz.


Biz Neler Yaptık?

Dün gece 23.30 sularında istenilen imza sayımız 10.000'i geçti fakat kampanya, skalayı 20.000'e yükseltti. Hepimiz internet başında an be an bulunduk. Bu imzaları İsveç çok dikkate almadı maalesef. Biz de bugün konsolosluğu mail ve telefon yağmuruna tuttuk. Talepleri özellikle maildi zaten; yani sosyal paylaşım alanlarından mesaj atmak yararlı değil (Soran arkadaşlar için bilgi). Arkadaşlarımız sorumlu Patrick Halberg ile görüştü. KAOS hakkında bilgi toplamaya devam ettiklerini belirtmiş. Şu anda Beyoğlu'nda İsveç Konsolosluğu önünde eylem var. Arkadaşlarımız orada ve yakınında, köpek sahibi güzel yürekli bir çiçekçi eylemciler için ücretsiz siyah çelenk yapıyor.Haber bültenleri bizden eylem fotoğrafları talep etti o nedenle de mümkün olduğunca çok görsel elde etmeye çalışıyoruz, sesimizi duyurmak için. Hürriyet Gazetesi ve Kanal D haber için gelecek. Sizden ricam; yakınlardaysanız eyleme katılın! Katılamazsanız mail atın! Bilgiler aşağıdadır. Mailde ne yazacağınızı bilemiyorsanız örnek olması açısından onu da aşaığıya ekleyeceğim.


Benim attığım mail, aynısını da yazabilirsiniz YETER Kİ YAZIN!
"Merhaba,
Türkiye'den sahiplendirilerek İsveç'te sahipleri ile yaşayan pitbull cinsi Kaos isimli köpek, geçtiğimiz hafta bir çocuğu parkta sancakta sallanırken ağlamasıyla yardım etme amacıyla salıncağı durdurmak istemiş onu kurtarmak için ayağından tutmuştur. Polisler olayın köpeğin kurtarma güdüsü ile yaşandığını anlayıp Kaos 'u serbest bırakmıştır ancak ailenin şikayeti ile Kaos alınıp Kennel hayvan hapishanesine zihin testi için konulmuştur. Sahibinden ayrı tutulan bu köpeğin psikolojisinin yerinde olması nasıl beklenebilir? Ayrıca testlerde psikolojisi zorlanan bir hayvanın teste tabi tutularak sakin kalması akıl alamaz. Şu anlarda öldürülebilir acil olarak olaya müdahale edilmesini ve 
Kaos'un kurtarılarak ailesine teslim edilmesini sizlerden Önemle rica ediyoruz.
 Saygılar.
Duygu Göker (Türkiye)"

Ayrıca ekimize katılmak isterseniz seviniriz :

Umarım güzel bir şekilde sonuçlanır. Dualarınıza ihtiyacımız var..

Sevgiler.


15 yorum:

  1. Sondurum nedir acaba? Cok tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün de beklemedeyiz. Yetkililer yarını beklememizi söylediler. Umutluyuz. İlginiz için ben teşekkür ederim.. <3

      Sil
    2. Maillerimizi yolladık imzamızı attık dualarımız herdaim sizinle lütfen iyi haber verin bize lütfen 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

      Sil
    3. Selen Hanım desteğiniz için çok teşekkür ederiz :) Dün gece Kaos'un yaraladığı çocuğun babası, kendi sayfasında olayı anlattı. Ardından Kaos'un Türkiye'deki sahibi Arif Bey ile online bir görüşme yaptılar. Bugün bir görüşme daha yapılacak Türkiye saati ile 15.00 gibi. Şikayeti geri çekecekler büyük ihtimal, gelişmeleri ve sonucu (Sonuçlanırsa) en kısa zamanda burada yazacağım :)

      Sil
    4. Inşallahh duygu hanım çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Biran önce ailesinin Yanında olacağı haberini sabırsızlıkla bekliyoruz

      Sil
  2. Amacınıza ulaştınız, köpeği kurtardınız diyelim.. Bir daha bu tür "oyun oynama isteği sonucu gelişen ve dikiş atılmasını gerektiren" durumlara karşı ne yapmayı düşünüyorsunuz? O konuda da bir bilgi alsak? Yoksa strateji "do nothing and hope for the best" şeklinde mi? Örneğin sahibi başkalarının bebeklerinin yanında ağızlık takmayı düşünüyor mu? Köpeğe eğitim verdirmeye niyetli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili "Adsız" arkadaşım; dikkat ettiyseniz diğer yorum ve videolarınızı yayınlamadım çünkü "Uyutumalı" demenizin hiçbirimize yararı yoktu ve bu söyleminizi tekrar düşünmenizi istedim. Yayınlamadığım yorumlarınızda üslubunuz dalga geçer gibi olsa da ben size gayet ciddi bir cevap vereceğim : AMACIMIZA ULAŞTIK, KÖPEĞİ KURTARDIK ! (Varsayıma gerek kalmadı) STRATEJİ FALAN DA YOK! BİZ HİÇBİR CANLININ ÖLDÜRÜLMESİNİ İSTEMEDİK VE BUNA KARŞI ÇIKTIK, ÇIKMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ AMA KEŞKE SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN İNSANLARIN BU KÖTÜ DÜŞÜNCELERİNİ, BU İNSANLIK KİBİRİNİ ÖLDÜREBİLSEK! SORUNUZA CEVABIM; EVET ARTIK İNSAN İÇİNDE, PARKLARDA VE ÇOCUKLARIN OLDUĞU YERDE BU CAN BİR SONRAKİ YAZIMDAKİ GÖRSELDE OLDUĞU GİBİ AĞIZLIK TAKACAK.. YANİ UYUTULMADAN DA ÇÖZÜM BULUNABİLİYORMUŞ...

      Sil
  3. Tesekkur ederim ben simdi gordum cevabinizi coo meraktayim hala. Hayirlisi allahim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için :) Şimdilik güzel gelişmeler var gibi ama kesinleşmeden ve sonuçlanmadan çok fazla konuşma taraftarı değilim :)

      Sil
  4. merhaba, ben de durumu merak ettim mail atacağım inşallah ailesine teslim edilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Desteğiniz için çok teşekkürler <3 Evet sonunda Kaos sağ salim ailesinin yanında :D Çok teşekkürler sevgiler <3

      Sil
    2. Şükürler olsunnn :)))) bizlerde size çok teşekkür ederiz emeğinize sağlık

      Sil
    3. Selen Hanım çok teşekkürler destekleriniz ve ilginiz için :) <3 Rica ederiz, biz her canlının yaşama hakkı olduğuna ve bu canın Allah dışında hiç kimsenin almaması gerektiğine inanıyor ve bunu savunuyoruz. Sizin gibi güzel kalpli insanlar olmasa biz de eylemlerimizle kalırdık. İyiki varsınız <3 <3 <3 :)

      Sil
  5. Bizim ulkemizde tecavuzculer bile mahkemelete cikmazken bence ne olursa olsun bu kadar uzerine gidilmesi, testlerin yapilmasi, testlerin tekrar edilmesi.. Hepsi imrendirici seyler.. Kaos da guzelce atlatmis, gecmis olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok şükür atlattı, çok teşekkürler :)

      Sil

Yorum Yazmak İster Misin? :))