10 Mart 2015 Salı

Cennet Kokuluma Son Veda..

Hayat ne garip...
Binlerce can aramızdan ayrılırken; aynı anda da binlerce can dünyaya geliyor ve bu döngü hep böyle sürüp gidiyor. Bugün iyi değilim; bugün kozmetik, makyaj, saç baş yok içimde. Acı, üzüntü, koskocaman bir boşluk var.
Küçücük bir can; nasıl bu kadar büyük sevgi ile yer kapladı hayatımızda? Belki bazı insanlar anlamayacaklar bu dediklerimi ama umrumda da değil. Benim en yakın arkadaşım, oğlum, cennet kokulu masum bebeğim muhabbet kuşum; sabaha karşı hayata gözlerini yumdu. Uzun zamandır hastaydı ama umudumu yitirmemiştim. Onunla konuşurdum "Dayan oğlum, sen güçlüsün" derdim ama kocaman yüreği, o minicik bedeninin güçsüzlüğüne daha fazla dayanamadı.

Canım oğlumBiz beraber kahvaltı yapardık; o yanımda yoksa ben de bir şey yiyemezdim.. Sonra bütün bir gün; eğer evdeysem benimle birlikte yaşardı odamda. Kafesin kapağı her zaman açıktı ve evini de odamı da çok severdi. Aynasına ve kendisinden katlarca büyük olan sarı "Sponge Bob" yastığına bayılırdı. Kafesinden çıkar çıkmaz o yastığının dibinde alırdı soluğu. Kendi gibi sarı olan her şeyi görür ve yanına giderdi mutlaka. O özeldi. Kısacık ömrü boyunca hiçbir gün, hiçbir an ısırmadı, ısırmayı bilmezdi. Bazen oynarken kızdırırdım onu, merak ederdim ısıracak mı diye ama o zamanlarda bile hiç ısırmadı. Bir de bir parmağı yarımdı ve o parmakta tırnağı yoktu. Dengede durmakta zorlandı ilk başlarda ama sonra alıştı, yani ufacık bir engeli vardı. Belki o yüzden de daha çok sevdim, daha çok sarıldım ona hayatta. Son zamanlarında susadığında benim bardağımdan içmek isterdi. Bardağıma bakıp öterdi; anlardım hemen suyu doldurup gagasına doğru eğerdim bardağımı; içerdi.


Hissediyordum bu sabah cennete gideceğini. Dün akşam güçsüzlüğünden acilen veterinere götürdük; veteriner peşinde koşmamızın kim bilir kaçıncısıydı. Kapanmak üzereydi veteriner ama acil dedim, kırmadılar. İlaç verdiler yine ve vitamin.. Zaten haftalardır veriyordum ikisini de gagasına, zorla. Sevmezdi istemezdi ama içmek zorundaydı. Hiç aksatmadım. Hep elimde avucumda veya boynumda uyuttum; dualar ettik, konuştum "Dayan" dedim. Son anına kadar yemek yemek için çabaladı ama artık yürüyemez oldu, tırmanamıyordu güçsüzlükten. Ben yemi avucuma alıp yedirmeye çalıştım, su vermeye çalıştım ama içmedi. Dün gece anladım, hissettim gideceğini. Yastığına baktı, aynasına baktı, öptü sanki aynayı ya da kendiyle; suretiyle vedalaştı aslında. Avucumda, minicik gözlerine baktım; sürekli halsizlikten kapalı olurdu ama sanki o an beni dinledi, bana bir şey demek ister gibi. "Seni çok seviyorum, sen benim için çok özelsin ve hep öyle kalacaksın. Biliyorum gideceksin, Allah seni yanında istedi, cennetine gideceksin. Sana elimden geldiğince iyi bakmaya çalıştım, inşallah sen de beni sevmişsindir. Gideceğin yerde kaybettiklerime, dedelerime, köpeklerime, diğer melek hayvanlarıma selam söyle. Rabbim seni ve hepinizi her daim koruyacak" diyebildim ağlayarak ve son kez o cennet kokusunu içime çekip öptüm defalarca. Tırmanamadı diye kafesin altına yem serptim, suyunu koydum ve küçücük bir havlu. İçine sığacak gibi kıvırdım ki sıcak dursun. Isıtmıştım zaten, Kafesteki ısıttığım havlunun içine yerleştirdim, çok üşürdü çünkü. Yanımda elimde yatıracaktım ama uyuyakalırsam farketmeden ezerim diye korktum; 4 kat polar örttüm üstüne ama biliyordum; son vedamızdı, onu son örtüşümdü, son dokunuşum, gözgöze son gelişimizdi. Son son son...

Daha fazla yazamayacağım, çok zorlanıyorum zaten ama dayanmak zor olsa da;

GİTTİĞİN YERDE MUTLU OL CANIM KUŞUM, CENNET KOKULU OĞLUM!

28 yorum:

  1. Canım benim ya çok zordur sevdiğin birini kaybetmek bu bir hayvan da olsa..Eminim çoğu insandan daha yakındı sana..Benim de balıklarım vardı onlar öldüğünde ne kadar çok ağlamıştım ki elime alıp dokunma şansım bile yoktu senin gibi..İçin rahat olsun her şeyi yapmışsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Evet dostumdu resmen; hem dostum hem oğlumdu. İnşallah razıdır benden ama ben onu çok özledim :(

      Sil
    2. Desteğin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. büyük bir bağ oluyor aranda balığım için günlerce ağlamıştım gülmüştü etrafımdakiler onların alt tarafı balık dediği canlıya ben inanılmaz bir sevgiyle bakmıştım ogunden beri cok etkileniyorum diye bidaha hiçbir canlıyı beslemeye cesaret edemedim.üzülme sende artık sen elinden geleni yapmıssınn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamayan çok insan var maalesef. Ben onlara insan gözüyle bakmıyorum aslında. Sevmek, değer yüklemek gerçek insanların, sevgi dolu yüreklerin işi.. Ben hayvansız duramıyorum :( Çok teşekkürler desteğin için.

      Sil
  3. Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Benimde şuan bir kuşum var o da sarı birbirlerine çok benziyorlar. Bir gün görmesem nasıl özlüyorum eve gitmek için can atıyorum. Bütün negatifliğimi alıp götürüyor. Biliyorum bir gün o da gidecek.. :(( Allah sabır versin sana çok zor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de öyleydi. Son günlerinde odadan çıkacağım zaman cik cik öterdi zarzor; sanki "Gitme!" der gibi. Sonra da avucuma sığınırdı sıcak diye.. İnşallah seninki çok uzun yaşar seninle birlikte. Çok teşekkürler desteğin için..

      Sil
  4. ağlamamak elde değil bu güzel içten yazınla, çok üzüldüm başın sağ olsun benim de kuşum var çok güzel ve her dakika ona bir şey olmasından ödüm kopuyor, o yüzden ben her ne kadar çok sevsem canlıları beslemek istesem de öleceklerini bildiğim için bakmak istemiyorum seni çok iyi anlıyorum şu an güçlü dur sende o hep senin yanında olucak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Evet zamanla bağlanıyor insan onlara ama onlar olmadan da hayat anlamsız geliyor. Hayvan sevgisi bambaşka bir şey. Ben çok özledim oğlumu, kokusunu, sıcaklığını.. Ama inanıyorum ki benimle hala, beni unutmayacak. İnşallah seninki sağlıkla uzun yaşar. Ben güçlü kalmaya çalışıyorum ama çok zor, çok özledim.. Canım yanıyor.. Desteğin için de çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. anlıyorum seni tatlım, küçücük bir canlının kocaman bir kalbi sevgisine bağlanıyor insan haklısın umarım çok iyi olursun ufaklık hep yanında olacak insallah tatlım güzel dileğin için çok teşekkürler zor baya özlemeden durabilmek imkansız ama güzel anıları düşün her zaman tatlım çok iyi bak kendine..

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim canım; inşallah :( Hep aklımda zaten, her yerde onun anısı. Dökülen tüylerini saklıyorum, arasıra bakıyorum, seviyorum, kokluyorum ama kokmuyor onun gibi.. Konuşuyuyorum bazen sanki oymuş gibi.. Çok teşekkürler tekrar, sen de iyi bak kendine de,
      ona da...

      Sil
  5. Kuzum başın sağolsun benimde eş olan kuşlarım vardı ama oğluşum melek oldu bir ay ruh gibi dolaştım kafeste tek kaldı mavi kızım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım; senin de başın sağolsun :( Eğer eşine alıştıysa yalnız kalmamalı; bir yerde okumuştum depresyona girebiliyorlarmış, o yüzden bir erkek minnoş al bence. Ne kadar zor, ne kadar acı verici gidişleri.. Allah sabır versin hepimize :,( Çok teşekkür ederim desteğin için.

      Sil
  6. Aynı şeyleri bende yaşadım birkaç yıl önce..Benim de minigim elimde melek.oldu :( Çok iyi anliyorum o nedenle neler hissettiğini.. Ağlattın beni Başın sağolsun.. O şimdi cennetin en güzel köşesinde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım, inşallah cennetten bana bakıyordur. Çok saol desteğin için. Giden ne kadar çok şey götürüyor kalandan değil mi? Ebatı küçük de olsa büyük de olsa sevginin ölçüsü yok, hep en büyük, hep en derin.. Karınca da olsa, fil de olsa sevgi ruha işledikçe hep o aynı güzel duygu. Seni de ağlattığım için üzgünüm; Allah sabırlar versin hepimize :(

      Sil
  7. Üzüldümmm..evde beslenen canlılara insan alışıyor, bağlanıyor tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hem de nasıl alışıyor, nasıl bağlanıyor insan.. Öncelerde pamuk ipliğiyle belki ama gün geçtikçe kalınlaşıyor o bağlanılan ip.. Sonu halat, sonu urgan.. O bağ kopunca da orası kanıyor, yanıyor, acıyor..

      Sil
  8. Başın sağolsun.Benim de 8 yıldır baktığım muhabbet kuşum canım mavişim var.Ona bir şey olmasından çok korkuyorum.Allah sabır versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Allah korusun, kötü şeyler getirme aklına. İnşallah seninle birlikte çok uzun ve sağlıkla yaşar maviş... Amin çok saol..

      Sil
  9. Çok teşekkür ederim canım benim, senin de başın sağolsun. Evet çok zor, çok can yakan, kemirgen bir duygu bu özlem. Gün geçtikçe artan, arttıkça dünyayı anlamsızlaştıran bir girdap.. Onlar cennette; sen de üzülme..

    YanıtlaSil
  10. Ölümün her türlüsü acıtıyor insanın içini bir şey söylemek zor o yüzden :( Allah sevdiklerine ve sana sağlıklı güzel ömürler versin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin hepimize inşallah, çok teşekkür ederim hem güzel dileklerin hem de desteğin için. Aynen ölümün her türlüsü can yakıyor :(.

      Sil
  11. Başın sağolsun canım, benim de bir muhabbet kuşum var ve hasta olduğunda kaç kere veterinere gittik geldik iyileşsin diye. Çok üzücü bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Aman dikkat edin, süs bitkilerini yemesin, cereyanda kalmasın; insan çok üzülüyor, canından can kopuyor. Allah ona da sağlıklı uzun neşeli günler versin.

      Sil
  12. Çok üzüldüm :(( 10 tane muhabbet kuşu baktım ben de, sonunda dayanamadım bu zoraki ayrılıklara ve onuncusu sonuncusu oldu... Başın sağolsun. O kadar iyi anlıyorum ki bu sevgiyi... benim de bir oğlum (kedim) var şimdi ve ona bir şey olursa n'aparım bilmiyorum.... Off ne desek boş aslında....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim desteğin için. Kediler hasta olmadıkları sürece kuşlardan uzun yaşıyorlar; aklına kötü şeyler getirme. Onunla yaşadığın her anın tadını çıkar bence, sonra insan "Keşke"lere boğuluyor her ne kadar her şeyi birlikte yaşamış olsa da. "Keşke burada olsaydı da koklasaydım" diyorum mesela. "Sevseydim, koynuma koyup koklayarak öpseydim yine" diyorum ama buna şükür; o bir melek ve güvende; tesellim..

      Sil
  13. Çok üzüldüm gerçekten. Benim de var bir tane muhabbet kuşum. El kadar hayvan ama hayatımızda çok büyük yer kaplıyor. Muhabbet kuşları her zaman özel bir canlı olmuşlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; aynen öyle. Çok özlüyorum ama yapacak bir şey yok :( Uzun sağlıklı neşeli günler versin Rabbim sizin kuşunuza ve tüm canlara.

      Sil

Yorum Yazmak İster Misin? :))