27 Nisan 2014 Pazar

PRATİK GÜZELLİK ÖNERİLERİ

Merhaba;
Bakımlı ve güzel görünebilmek, biz bayanlar için her zaman çok önemli olmuştur. Gerek cilt bakımı, gerek saç, makyaj, maskeler, peelingler ... bu liste uzar da gider :). Aslına bakılırsa biz hanımların işi oldukça zor çünkü özellikle tatil günlerimizde vaktimizin büyük çoğunluğunu bu bakımlar için harcıyoruz. Zor ama bir o kadar da keyifli bana göre :). Peki birkaç tane pratik güzellik sırlarımız olsa; işimiz kolaylaşır mı? Bence evet. Sizler için derlediğim pratik güzellik önerilerine bir göz atalım o zaman :)

PRATİK GÜZELLİK ÖNERİLERİ
    PRATİK GÜZELLİK ÖNERİLERİ
  • Hızlı ve Pratik Tırnak Bakımı : 60 saniyede bakımlı tırnaklara sahip olmak çok da zor değil. İlla bunun için özel yağlar, bakım malzemeleri almaya gerek yok. Hepimizin evinde bulunan limon suyunu tırnaklarınıza dipten uca doğru sürün ve ardından ellerinize ve tırnaklarınıza zengin içerikli bir nemlendirici veya zeytinyağı sürerek bakımı tamamlayın. Limon suyu; tırnaklarınızın sararmasını engeller.
    PRATİK GÜZELLİK ÖNERİLERİ
  •  Ojelerin Hızlı Kuruması İçin : Diyelim ki ojemizi sürdük ama tamamen kuruması için beklemeye zamanımız yok ve oje kurutucu spreyimiz de yok. O zaman ojenizi sürdükten sonra; çok az bekleyip ardından tırnaklarınızı soğuk suya veya buz dolu bir kaba sokarsanız ojeleriniz, çok daha kısa sürede kurumuş olacaktır.
    PRATİK GÜZELLİK ÖNERİLERİ
  • Epilasyon Sonrası Kızarıklıklar :  Epilasyon sonrası kızarıklıklar özellikle hassas cilde sahip olanlar için oldukça sıkıntılı bir durum. Bu sorunu ve aynı zamanda epilasyondan kaynaklanan acıyı azaltmak için bu bölgeye tatlı badem yağı sürün. Tatlı badem yağı hem cildinizi besler, yatıştırır hem de bu sorunları hafifletmekte etkilidir. Bu bölgede buz gezdirmek de faydalı olacaktır.
    PRATİK GÜZELLİK ÖNERİLERİ
  •  Göz Kapağında Farın Birikmesini Engellemek : Özellikle yağlı ciltlerin göz makyajında sahip olduğu en büyük sorunlardan biri de göz kapaklarına farın birikmesidir. Hele ki krem far uygulanacaksa.Eğer krem far kullanacaksanız ve iyi bir far bazınız yoksa; krem farı uygulamadan önce ince yapılı bir toz pudra da ilerleyen saatlerde krem farınızın göz kapağınızda birikmesine engel olacaktır.
    PRATİK GÜZELLİK ÖNERİLERİ
  • Sivilce Çıktığını Fark Ederseniz : En büyük kabuslarımızdan biri de güzelliğimizi olumsuz etkileyen sivilcelerdir. Eğer sivilceniz çıkıyorsa, üzerine bal sürün. Balın içersinde bulunan anti bakteriyel maddeler; sivilcede bulunan bakterileri yok ettiği gibi; cilt hücresini yeniler, sivilcenin iyileşmesini, kızarıklığın ve şişkinliğin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
    PRATİK GÜZELLİK ÖNERİLERİ
  • Cildiniz Tahriş Olduysa :  Cildiniz çeşitli nedenlerden dolayı tahriş olmuş veya şişmişse; demli fakat soğumuş olan bir poşet yeşil çayı, bu bölgeden 2-3 dakika bekletin. Tedavisinde oldukça işe yarayacaktır.

Aslında o kadar çok pratik bilgi var ki; bunlar sadece birkaçı. Umarım işinize yaramıştır diyerek bugünkü yazımın sonuna geliyorum. Hepinizi çok sevdiğimi unutmayın :) ..

(: MUTLU PAZARLAR :)

8 yorum:

  1. Harika bilgiler var burada teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz ve beğendiğiniz için :) Bir yararım dokunabildiyse ne mutlu bana:) Sevgiler <3

      Sil
  2. Benimde tirnaklarim cok kiriliyor, ama limonun asitinden korkuyorum, zeytinyagi ama aklima yatti, deneyecegim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limon tırnakları güçlendirip sertleştiriyor diye biliyorum ama emin değilim.. Tırnaklar için kalsiyum jeller var; o da tırnakları güçlendiriyor. Teşekkürler okuduğunuz ve yorum yazdığınız için :)
      Sevgiler <3

      Sil
  3. not aldım bilmediklerimi:)) (poisonrose06)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İyi yaptın.. Umarım yararı dokunmuştur :) <3

      Sil
  4. çok güzel öneriler bunlar,özellikle göz kapağı üzerinde far birikmesi çok kötü oluyor
    ben de yaşıyorum :( uygulayacağım pudrayı söözz :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Biraz yararım dokunabilse ne mutlu bana.. Krem veya kalem far uygulamadan önce baz olarak pudra kullanmak gerçekten çok işe yarayan bir formül. Uzun yıllardır kullanıyorum; tavsiye ederim :) Memnun kalacağınızı düşünüyorum..
      Sevgiler <3

      Sil

Yorum Yazmak İster Misin? :))