18 Nisan 2014 Cuma

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN BESİN ÖNERİLERİ

Merhaba..
Yaz yaklaşıyor ve artık güneşin sıcacık enerjisini bol bol hissetmeye başladığımız şu günlerde, saçlarımızın güneşte ışıl ışıl sağlıkla parlaması hepimizin, özellikle de biz hanımların ortak beklentisidir. Yaza girerken, kışın yıpranan saçların uçlarından kestirilmesi, daha doğru bir tabirle kırıkların ortadan kalkması, saçların daha sağlıklı görünmesi, bakıma ve tüketilen gıdalara daha hızlı cevap verebilmesi açısından yapılması gerekenlerden ilkidir. Ayrıca kıştan kalma yıpranan saçlarımızın daha sağlıklı görünmesi için yaptığımız bakımlardan daha önemlisi; hatta en önemlisi;  tükettiğimiz besinlerdir.  
SAGLIKLI SACLAR ICIN BESIN ONERILERI
Peki hangi gıdalar sağlıklı saçlar için gereklidir, önemli olan birkaçını hep birlikte inceleyelim..


SAGLIKLI SACLAR ICIN BESIN ONERILERIHAVUÇ :  Havucun gözler için ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yok.. Görme yeteneğinin gelişimi açısından gerekli bir besindir. Peki saçlar için ne kadar faydalı olduğunu biliyor muyuz? Havuçta saç derisini koruyan A Vitamini mevcuttur ve saç kökleri için çok faydalıdır. Saç derisinin sağlıklı olabilmesi, saçın sağlıklı uzaması, parlak ve dayanıklı olabilmesi için havuç tüketilmelidir.

SAGLIKLI SACLAR ICIN BESIN ONERILERISOMON :  Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan bu besin; parlak ve sağlıklı saçlar için tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. Aynı zamanda B12 ve demir açısından zengindir. 

SAGLIKLI SACLAR ICIN BESIN ONERILERIYUMURTA : En kaliteli protein değerine; A, D, E, B vitaminlerine, B12 vitaminine ve biyotine sahip bu gıda kemik gelişim, sağlıklı diş oluşumuna, iyi görmeye, vücut hücrelerinin gelişmesine, solunum ve sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olduğu gibi saç için de önemlidir. Saç derisini besler ve yumuşatır, fön ve saç kurutma makinesinden yıpranan saçları onarır, saç kırıklarının oluşumunu önlemeye yardımcı olur, saça doğal parlaklık ve yumuşaklık verir.

SAGLIKLI SACLAR ICIN BESIN ONERILERI KOYU YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER : Brokoli, ıspanak, gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, A ve C vitaminleri bakımından zengindir ve vücudun sebum üretmek için gerek duyduğu besinlerin başında gelir. Bu şekilde saç foliküllerinden yağ salgılanır ve bu yağlı madde vücutta doğal saç bakımı sağlar. Daha parlak ve sağlıklı saçlar için gereklidir. Ayrıca bu tür gıdalar vücuda kalsiyum ve demir sağlar.

SAGLIKLI SACLAR ICIN BESIN ONERILERI
KURUYEMİŞ : Özellikle fındık, ceviz ve Brezilya Fındığı (Kaju) sağlıklı ve canlı saçlar için gereklidir. Brezilya fındığı; sağlıklı saç derisi için önemli bir mineral olan selenyum deposudur. Ceviz; saç bakımında gerekli olan AHA ve Omega-3 yağ asidi içerir. Ayrıca kuruyemişlerin çoğu çinko içerir ve çinko eksikliği saç dökülmesinin başlıca düşmanıdır.


SAGLIKLI SACLAR ICIN BESIN ONERILERIET, SÜT VE BAKLAGİLLER : Düşük yağlı süt ve süt ürünleri, et, baklagiller (Özellikle mercimek) ve biftek de saçların sağlıklı olabilmesi için gerekli besinlerdir. Düşük yağlı süt ürünleri yüksek kalsiyum ve yüksek kalitede protein kaynakları olan whey ve kazein içerir ve bu proteinler, sağlıklı saçlar açısından oldukça önemli ve gereklidir.


SAGLIKLI SACLAR ICIN BESIN ONERILERI 
TAVUK VE HİNDİ ETİ : Yetersiz ve düşük kaliteli protein eksikliği, saçın zayıflamasına ve rengini kaybetmesine neden olur. Tavuk ve hindi eti de protein açısından zengin kaynaklardır ve yeterli miktarda tüketildiğinde, saçlarınız daha canlı ve sağlıklı olacaktır.
  

Siz de saç sağlığınıza önem veriyorsanız ve saçlarınızın ışıl ışıl, sağlıklı, canlı ve dayanıklı olmasını istiyorsanız bu önemli besin kaynaklarını yeterli miktarda tüketmelisiniz.. Ve yazın deniz kenarında pırıl pırıl parlayan sağlıklı saçlarla yaza merhaba diyebiliriz :) .

<3 HEPİNİZE SEVGİLER <3

2 yorum:

  1. Şu sıralar inanılmaz ihtiyacım olan bir yazı oldu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımım dokunabildiyse ne mutlu bana :) <3 Teşekkürler.

      Sil

Yorum Yazmak İster Misin? :))